sreda, 31. avgust 2016

Nasveti za boljšo prodajo

Kot že ime dogodka pove, je bistvo garažne razprodaje, da predmete, ki jih ne potrebujemo več, razprodamo, prodamo. Kar pa seveda ne pomeni, da svoje robe ne morete zamenjati za kaj drugega ali jo celo podariti. Ja, seveda, tudi podarite lahko stvari, ki vam ne služijo več, če se boste tako odločili.

Ampak danes imamo za vas nekaj namigov, kako čimbolj uspešno prodajati svoje stvari na garažni razprodaji.

Vir slike

1. Urejeno razstavno mesto in jasno razstavljene stvari
Zagotovite si dovolj veliko površino, kamor boste lahko lepo razložili svoje predmete. Če boste na razprodajo prinesli tudi svoja oblačila, razmislite o možnosti, da bi jih obesili. Razobešena oblačila se hitreje prodajo, saj se jih lepše vidi.
Če na razstavno površino pogrnete kakšen prt (ali enostavno rjuho), bo zagotovo videti lepše.
Manjše predmete (npr.nakit, frnikule...) zložite v škatlice ali skodelice.

2. Približno si zamislite ceno
Ko boste razstavljali svojo robo, si zamislite, koliko bi želeli za posamezen kos. Seveda je še bolje, če to storite že doma. Le tako boste lahko dobro komunicirali in se pogajali z morebitnimi kupci. Seveda lahko želeni znesek tudi označite na posamezne predmete.

3. Drobiž in vrečke
Na garažni razprodaji prodajamo robo po nizkih cenah, veliko zadev le pa evro, dva. Zato je fino, če imate pri sebi nekaj drobiža, da boste lahko 'poslovali'.
Prav tako si priskrbite nekaj vrečk (seveda tistih rabljenih, iz trgovine, zagotovo imate kakšno doma). Vaši kupci bodo cenili to.

4. Kaj dodatno privablja
Poleg urejenega razstavnega mesta, zanimive robe in prijaznega prodajalca, bo na vaš 'štant' privabilo kakšnega kupca več tudi kaj slastno dišečega ;) To je namig, da lahko kaj spečete, ne nazadnje je dogodek tudi družabnega značaja. Dišeče dobrote pa seveda ne smejo biti za prodajo.

5. Poskrbite zase
Prinesite si stol, da vam bo udobno. Ne pozabite na vodo in prigrizke. Samo zadovoljen prodajalec je uspešen prodajalec ;)

Da bo celotni dogodek naše lokalne skupnosti (in širše) uspešen, pa še dve pomembni stvari:
 - Obvestite o garažni razprodaji čimveč ljudi - več nas bo, bolj bo veselo (in več se bo prodajalo, kupovalo, menjalo).
 - Po koncu razprodaje vsak prodajalec pospravi in odpelje VSO svojo neprodano robo. Takoj za našim dogodkom se začenjajo kosovni odvozi, zato boste lahko vse tisto, kar vam je ostalo, odložili tja, kjer je za vaš kraj določeno (seveda v skladu s pravili za kosovni odvoz - v neketerih občinah ni kosovnih odvozov, ampak morate odvoz naročiti individualno). Absolutno pa obstaja še več (boljših) opcij, preden odložite stvari za kosovni odvoz. Kar vam bo po razprodaji ostalo lahko namreč donirate različnim dobrodelnim ustanovam ali centrom za ponovno uporabo. Potrudimo se, da čimmanj zavržemo.


Vir slike
Ni komentarjev:

Objavite komentar